Cum alegem rochia potrivita in functie de silueta

Cum alegem rochia potrivita in functie de silueta
Chiar daca perioada aceasta nu a fost una dintre cele mai favorabile, tot trebuie sa avem grija de noi, dar si de stilul nostru. Iar alegerea tinutelor care ne pun silueta in valoare este foarte importanta.

Fiecare corp este diferit, iar anumite piese vestimentare ne pot da batai de cap, pe cand altele nu. In articolul de astazi am decis sa abordam subiectul silueta si cum ne putem alege tinutele in functie de silueta.

Care sunt tipurile de silueta si cum iti alegi rochia potrivita?

Nu tot ce vezi si iti place te avantajeaza si trebuie sa recunosti ca unele rochii nu le poti gasi chiar intr-o singura zi. De aceea, e timpul sa te pui in evidenta!

Sunt 4 tipuri de silueta in care te poti incadra: silueta para, silueta mar, silueta clepsidra si ultima, dar nu cea din urma corpul androgin, cunoscut si sub numele de silueta dreptunghi.

Ei bine, avem cateva ponturi pregatite pentru tine, iar cateva artificii iti vor usura munca atunci cand incepi cautarile si te vor ajuta sa ai o aparitie demna de admirat.

Silueta tip para

Acest tip de silueta se recunoaste simplu - umeri mici, solduri late si voluptoase. Si aici trebuie creat un echilibru vestimentar. Accentul se pune pe umeri pentru a se crea iluzia de silueta clepsidra. Poti opta inclusiv pentru rochii pe corp, dar cu umeri usor bufanti sau rochii cu o croiala dreapta. Dar și cele in forma de A vor avea rol de alungire si subtiere, oferind astfel echilibrul perfect si mult dorit al siluetei, perfecte atat pentru birou cat si pentru petrecerile tip coktail.

Silueta tip mar

Atunci cand vorbim de silueta mar, ne referim strict la partea de sus, unde forma este mai rotunda. Toate ne dorim sa avem forma corpului clepsidra, dar ce facem daca nu o avem? Aducem mici artificii si rezultatul va fi pe masura! In cazul acestui tip de silueta, evidentierea taliei este esentiala.

O rochie dreapta, o rochie trapez sau rochie in forma de A te vor ajuta sa ascunzi micile defecte, iti pune in evidenta pieptul si iti alungeste corpul. Nu mai spunem ca sunt la mare cautare in acest sezon si ascund cu succes burtica.

Silueta clepsidra

Doamnele si domnisoarele ce se incadreaza in prototipul acestui tip de silueta sunt niste norocoase, mai ales ca este forma corpului perfecta, care poate purta orice tip de croiala. Asadar, se pare ca silueta femeii perfecte deja exista iar artificiile deja nu mai sunt necesare.

Dar daca iti doresti sa exprimi feminitate, eleganta si rafinament, cu siguranta poti opta pentru rochii pe corp.

Corpul androgin

Ti se pare ca oricat ai lucra, talia tot nu se subtiaza? Asta fiindca te incadrezi in categoria femeilor cu silueta dreptunghi sau corpul androgin. În acest caz umerii sunt direct proportionali cu soldurile, iar talia este foarte putin evidentiata. Rochiile cu o croiala de tip A sau cele in clos iti vor pune corpul in evidenta si iti vor oferi feminitatea si eleganta dorite.

Si pentru a arata mereu senzational, si la propriu si la figurat, nu trebuie sa scoti din schema nici accesoriile. O curea sau o centura lata care sa scoata in evidenta talia este un accesoriu potrivit si creaza iluzia unui corp clepsidra.

Si nu uita, esti frumoasa oricum!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!